Inspiratie | Droomreisjes

Ik heb een geweldig boek, hij staat al ongeveer een jaar te pronken op de tv meubel. Af en toe pak ik hem om vanuit de luie stoel te dromen over de plekken waar ik ooit nog heen wil. Inmiddels is het boek ‘1000 plekken die je echt nog gezien moet hebben’ volgeplakt met gekleurde briefjes. Die briefjes markeren mijn favorieten en motiveren mijn doel voor na het behalen van mijn diploma: sparen en wat bereisder worden. Vandaag een blog over zes briefjes uit dit boek; zes plaatsen waar ik erg graag naartoe wil.

9200000005470634

Brugge
Deze schilderachtige stad uit de 15e eeuw wordt het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. De stad is gespaard in beide wereldoorlogen en de prachtig gerestaureerde gevels en grachten worden s’ avonds verlicht. Gezelligheid, stadhoppen, uit eten, shoppen, biertjes drinken.

Zakynthos
Strandvakanties.. Slechts twee keer heb ik dat meegemaakt. Maar nog nooit in zo’n mooie blauwe zee als de vakantiefoto’s die ik heb gezien van een vriendin van me. Ze is in Zakynthos Griekenland geweest. Met haar super simpele mobiel maakte ze foto’s die zo in een travelmagazine kunnen. Blauwe zee, witte stranden. Ik was opslag jaloers. Een lekker luie zonvakantie, met af en toe een activiteit, staat ook op mijn verlanglijstje.

Las Vegas
Ik houd niet van gokken en in casino’s raak ik meestal alleen maar geld kwijt in plaats van andersom (tsja wie niet?). Toch heeft Las Vegas me op de een of andere manier in zijn greep. Ik zou de sfeer willen proeven, in een superluxe hotel willen slapen, een auto huren en het woestijngebied eromheen willen zien.

Ierland
Ik ben verliefd.. De wallpaper van mijn computer, mooie foto’s op pinterest en meerdere briefjes in mijn boek. Verliefd ben ik, op Ierland. Altijd heb ik al geroepen dat ik er heen wil en misschien zelfs wel wil wonen. Dublin, Slieve League, Cork, het ruige stukje Galway of ook wel Connemara, het Killarney National Park.. ik droom nog even verder :)

Nieuw Zeeland
De Bay of Islands, de Milford Sound, het Taupomeer en Huka Lodge, Napier en Hawkes Bay, Marlborough en de Wharekauhau (schapenfokbedrijf, hier zou ik wel een half jaartje willen werken!). Momenteel ben ik me aan het oriënteren en informeren over de Erasmus beurs die mogelijk zou kunnen maken dat ik, direct na het behalen van mijn diploma, kan gaan reizen. Australië en Nieuw Zeeland staan op numero 1.

IJsland
Het Mývatnmeer en de Ijslandse Grand Canyon. Het noordoosten van Ijsland is de poort naar de grootste avonturen en adembenemende landschappen. Het hart ervan is het fotogenieke Mývatn, een ondiep, vogelrijk meer dat omvangen wordt door uitgestrekte lavavelden, zwavelbronnen kraters en buitenaards aandoende rotsformaties. Have I said enough? Wel moet ik eerst nog even sparen voor een goede camera..

Onderschrift IKVOELVLINDERS

Advertenties

2 gedachtes over “Inspiratie | Droomreisjes

  1. Pingback: Lijstje | 30 voor 30, deel 1 | Ik Voel Vlinders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s